NieuwsPush notificatie

Calamiteit voor Istanbul en Ankara

De Calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds heeft een calamiteit vastgesteld voor Istanbul en Ankara en volgt voor het overige de situatie op de voet. Mocht er nieuws zijn dan is dat te vinden op de website van het Calamiteitenfonds.

De Calamiteitencommissie heeft vastgesteld dat de situatie in de badplaatsen aan de Middellandse Zee – naar het zich laat aanzien – nu weer rustig is. Er geldt voor deze badplaatsen momenteel geen negatief reisadvies. Vluchten naar deze badplaatsen worden weer uitgevoerd. De Calamiteitencommissie bekijkt de situatie van uur tot uur.

Deelnemers kunnen voor reizen die op 16 juli 2016 00:00 uur middernacht al waren aangevangen en die – als gevolg van de mislukte couppoging in Turkije – niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Indien reisaanpassing niet mogelijk bleek en de reis (tijdelijk) moest worden gestaakt dan heeft de consument recht op vergoeding van de niet-genoten dagen. Deze uitkering komt aanvullend op de vergoeding van meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen aan de reisorganisator.

De reisorganisator keert de vergoeding van de niet-genoten dagen aan de consument uit en overlegt aan het Calamiteitenfonds een overzicht van de vergoede bedragen. Hij geeft ook een specificatie van de in de reissom begrepen kosten van vervoer en verblijf. Het Calamiteitenfonds berekent op basis daarvan het bedrag van de terugbetaling aan de reisorganisator. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 16 juli 2016 geldt dat (de gevolgen van) de couppoging in Istanbul en Ankara, Turkije bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn. (De gevolgen van) deze molestsituatie vormt geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend. Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is daarom zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.

Het Calamiteitenfonds laat weten dat reizigers met vragen over hun reis kunnen contact moeten opnemen met hun reisorganisator. Het Calamiteitenfonds is voor deelnemers per e-mail bereikbaar en laat weten uitsluitend in dringende gevallen via noodtelefoonnummer 06-12890771.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Turkije: had de ANVR eerder moeten reageren?

Volgende bericht

Negatief reisadvies Turkije: had dat er moeten komen...

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.