CoronavirusNieuws

FTI-FLEXPLUS-tarief: voor een meerprijs van 3% van de reissom volledige vrijheid in wijzigen en annuleren

Vakantiegangers kunnen ook in de toekomst zorgeloos blijven reizen met FTI: om gasten flexibiliteit aan te blijven bieden, kunnen ze vanaf 1 februari 2021 het FTI-FLEXPLUS-tarief boeken. Het FTI-FLEXPLUS-tarief zal 3% van de totale reissom kosten, tot een maximaal bedrag van € 300. Vakantiegangers kunnen tot vijftien dagen voor de start van de reis annuleren, zelfs als er geen reiswaarschuwing geldt van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken, en krijgen hun volledige reisprijs terug minus de FLEXPLUS-toeslag. Een gratis omboeking is mogelijk met het FTI-FLEXPLUS tarief tot veertiendagen voor aanvang van de vakantie.

“Op deze manier creëren we de basis voor zorgeloos boeken en garanderen we onze klanten de grootst mogelijke flexibiliteit”, legt FTI Group Managing Director Ralph Schiller uit, en voegt eraan toe: “De wens om te reizen is groter dan ooit, daarom bieden wij dit FTI-FLEXPLUS-tarief aan ter motivatie om te boeken. Zo kunnen we gasten zorgeloos hun vakantie laten boeken en voorzien we onze verkooppartners ook royaal van commissies.”

Het FTI-FLEXPLUS-tarief is beschikbaar in de reisperiode van nu tot 31 oktober 2021 voor chartervluchten van het merk FTI Touristik en voor geselecteerde lijndienstvluchten, bijvoorbeeld met de Lufthansa Group, Emirates, Etihad Airways, Oman Air , Air Europa, British Airways Gulf Air, Singapore Airlines en Turkish Airlines. X-boekingen zijn uitgesloten van het FTI-FLEXPLUS-tarief. “Vanaf het begin van de reis – voor ons betekent dat al bij het boeken van de vakantie – stellen we de belangen en veiligheid van onze gasten centraal en zorgen we voor een allround geslaagde en ontspannen reiservaring”, benadrukt de algemeen directeur.

Voor hotelboekingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland is er ook de mogelijkheid om bij de meeste accommodaties tot 14 dagen voor aankomst kosteloos te annuleren; bij stedentrips in Europa meestal tot 14:00 uur de dag ervoor. Daarnaast is de organisator, met zijn 24/7 crisismanagementteam en eigen vertegenwoordigers op de vakantiebestemmingen, continu in nauw overleg met hotelpartners en dienstverleners ter plaatse met betrekking tot corona hygiënemaatregelen en wijzigingen in inreisbepalingen.

Reisbureaus profiteren van de volledige commissie, ook bij annulering
De accommoderende regeling stelt reisbureaus ook in staat om een eerlijke vergoeding te ontvangen, zoals Richard Reindl, FTI Director Sales & Trade Marketing, benadrukt: “Wanneer klanten aan hun vakantie beginnen, ontvangen onze verkooppartners de volledige commissie over de volledige reissom inclusief het FTI-FLEXPLUS-tarief van 3%. Maar ook bij een annulering profiteren de reisbureaus, want wij behouden de toeslag voor het FTI-FLEXPLUS-tarief en geven de helft daarvan door aan hen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Uitbreiding Landal met Waterresort Blocksyl

Volgende bericht

Willem Holle: “34 jaar lang met héél véél enthousiasme bij de Europeesche gewerkt”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.