Nieuws

Geen melding van Nederlanders in nood door overstromingen Thailand

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen melding gekregen van Nederlanders in nood in het door overstromingen getroffen gebied in het zuiden van Thailand. Wel hoorde het ministerie van tien Nederlanders dat zij in het gebied zijn. De Thaise overheid zorgt voor evacuatie uit het overstromingsgebied. Buitenlandse Zaken kreeg vandaag tientallen telefoontjes van verontruste mensen die een vakantie naar het gebied hebben gepland. Het ministerie ontraadt reizen naar dit gebied niet, maar adviseert wel de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen, onder meer via het reisadvies op de website van het ministerie en de site van het meteorologisch instituut van Thailand, www.tmd.go.th/en. De situatie in het gebied verschilt van plek tot plek.

De zuidelijke Thaise provincies Chumphon, Trang, Surat Thani, Nakhon si Thammarat en Phatthalung kampen sinds afgelopen zaterdag met zware overstromingen. Het vliegveld en het verkeer van en naar Koh Samui is tijdelijk stilgelegd en bootverbindingen tussen eilanden en de vaste wal zijn opgeschort. Buitenlandse Zaken adviseert reizigers die hierdoor hun transitbestemming niet meer kunnen bereiken contact op te nemen met hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Oad schenkt ruim € 100.000 aan SOS Kinderdorpen 

Volgende bericht

Van der Heijden: ‘‘Grote minnen de afgelopen weken’’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.