Nieuws

Gewonden na doelgerichte explosie Lyon

In Lyon zijn vanavond zeker dertien mensen (licht)gewond geraakt door een explosie in het centrum van de stad. Dat meldt ministerie van Buitenlandse Zaken in Frankrijk. Veiligheidsdiensten zeggen dat het om een pakketbom (zelfgemaakte bom met spijkers of bouten) gaat, die ontplofte voor een bakkerij aan een drukke wandelpromenade (Rue de Victor-Hugo), nabij Place Bellecour.

Emmanuel Macron (Franse president) noemde de explosie in een korte reactie een ‘aanval zonder dodelijke slachtoffers’. Hij zei de gewonden en hun families te steunen. De Franse aanklager heeft inmiddels een terrorismeonderzoek geopend.

Als reactie op de explosie wordt de beveiliging van meerdere evenementen in Frankrijk opgeschroefd. De minister van Binnenlandse Zaken zegt in de Franse media alle regio’s geïnstrueerd te hebben om publieke plekken en evenementen scherp in de gaten te houden. “Samen met de aanklager monitoren we momenteel de situatie.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Verre bestemmingen in trek bij de Jong Intra Vakanties

Volgende bericht

KLM vliegt ook in de winter naar Las Vegas

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."