Nieuws

Goedkeuring ACM overname D-reizen door Prijsvrij: Smit ziet af van overname winkels

Deel dit artikel

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten dat de voorgenomen overname van D-reizen door Prijsvrij is goedgekeurd. “De ACM heeft de overname onderzocht en meldt dat het geen reden heeft om aan te nemen dat de voorgenomen overname de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.”

De ACM meldt dat het gaat om de overname van inventaris van het hoofdkantoor, het call center, 140 winkels, merk IPrechten/resterende IP-rechten, en klantenbestanden van de gefailleerde Drt groep BV, D-rt retail BV, D-rt shared services center BV (D-reizen) door Hader JV Holding B.V. (Prijsvrij). Het is een melding in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet.

Investeerder Wim Smit, eigenaar van The Travel Company en The Travel Club, ziet af van de overname van een deel van de winkels van D-reizen. Dat liet Smit eerder vanmiddag in een verklaring aan TravMagazine weten. Volgens hem wordt The Travel Company door de curatoren geblokkeerd bij een doorstart van voormalige winkels van D-reizen en trekken zij een eerdere schriftelijke toezegging voor 47 winkels in.

D-rt Groep, het moederbedrijf van d-reizen, werd op 6 april dit jaar failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. Het bedrijf had zelf faillissement aangevraagd. Ten tijde van het faillissement had d-reizen 285 winkels en 1.077 medewerkers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro 24 van 18 juni 2021 online!

Volgende bericht

Greg Norman wordt Global Golf Ambassador voor Sandals® Resorts International

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.