Nieuws

Gourmet ski in Zuid-Tirol

 gourmet1
Een skitocht door de winterse berglandschappen van Zuid-Tirol maakt hongerig. Om deze honger te stillen bereiden de berghutten in deze regio uitstekende eigengemaakte gerechten voor hun gasten. De regio kent een hoge concentratie van Michelin sterrenrestaurants, die dit winterseizoen samen met de locale berghutten de lekkerste lokale gerechten samenstellen. Beiden hopen hiermee mee te dingen in de jaarlijkse Chef’s Cup in Alta Badia. Gasten kunnen tot half januari stemmen op hun favoriete gerecht en berghut.
 
Skigebieden
Zuid-Tirol kent twee grote skiregio’s die ieder uit verschillende skigebieden zijn opgebouwd. De Dolomiti Superski regio is de meest bekende skiregio, maar ook de Ortler Ski Arena mag er zijn. Deze laatste bestaat uit vijftien knusse skigebieden in het westen van Zuid-Tirol. Zuid-Tirol is zowel per auto, per bus als per vliegtuig te bereiken. Vanaf Nederland zijn de aanvlieghavens Innsbruck, Verona, Milan Bergamo of Orio al Serio en Veneti

© 2009 – 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Roadshow TrafficsCosmo

Volgende bericht

Website Toerkoop vernieuwd

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.