FTI biedt voor geboekte vakanties met vertrek tussen 1 april en 30 juni 2020 gratis omboekingen aan naar een latere vertekdatum. De omboeking moet tien dagen voor vertrek worden gemaakt, maar uiterlijk op 30 juni 2020. Er zijn geen omboekingskosten van toepassing.

Klanten die onzeker zijn over hun geplande vakantie kunnen met touroperator FTI uitstellen tot een latere datum in de zomer van 2020. Dit geldt voor alle boekingen met vertrek tussen 1 april en 30 juni 2020. Omboeken kan tot en met 30 juni 2020, maar minimaal tien dagen voor vertrek. De uiterste nieuwe vertrekdatum dient 31 oktober 2020 te zijn. De omboekingskosten van 30 euro of 50 euro per persoon wordt door de touroperator kwijtgescholden voor partners en klanten.

“In deze uitdagende situatie willen we onze reisbureaus ondersteunen en hen de grootst mogelijke zekerheid bieden voor bestaande boekingen”, legt Richard Reindl, Directeur Sales & Trade Marketing bij FTI, uit. “Met deze regeling stelt FTI mensen die op zoek zijn naar ontspanning in staat om een zorgeloze vakantie te plannen en alsnog uit te voeren”.

Eindejaarsweken

Er worden twee opties aangeboden:

  • Omboeken binnen dezelfde bestemming:
    Binnen dezelfde 3-lettercode kunnen omboekingen door de medewerker van het reisbureau eenvoudig en gemakkelijk zelf in het systeem worden gedaan. Het reisbureau gebruikt hiervoor in het systeem de omboekingsaanvraag (UA).
  • Omboeken naar een andere bestemming:
    Gratis omboeken naar een andere bestemming is ook mogelijk, maar dan via het FTI Service Center. Hiervoor moet een nieuwe boeking worden gemaakt en moet het nieuwe boekingsnummer en het bestaande boekingsnummer per e-mail naar het desbetreffende FTI Service Center worden gestuurd. De bestaande boeking zal kosteloos worden geannuleerd. Zet in het onderwerp van de mail “FTI zorgeloos omboeken” voor een snelle verwerking.

De nieuwe regeling is van toepassing op alle PAUS- en BAUS-boekingen (pakketreizen en bouwsteenreizen). Datamixx-Travel (XFTI), pakketreizen gebundeld met lijnvluchten of dynamische vluchten, boekingen met flight-only, cruises, deal-boekingen of boekingen met entertainmenttickets, bijvoorbeeld voor musicals en pretparken, zijn uitgesloten van de regeling.
Medewerkers van reisbureaus kunnen meer informatie vinden op www.fti-service.nl.