Nieuws

‘‘Griekse eilandhoppen maakt plaats voor parkhoppen’’

‘‘Griekse eilandhoppen maakt plaats voor parkhoppen’’
Landal boekt dubbele cijfers voor de zomervakantie ten opzichte van vorig jaar

“We zien een nieuwe trend dit jaar verder doorzetten; op meerdere plekken vakantie houden in plaats van op één bestemming te blijven. Een weekje in de ene provincie en een weekje in een andere provincie. Vorig jaar hadden we hiervoor tientallen boekingen, maar voor de naderende zomer loopt dit in de honderden”, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks, dat momenteel dubbele cijfers boekt voor de zomervakantie ten opzichte van vorig jaar.

Het meest populair is de combinatie van een week Zeeland plus een week Veluwe. Ook populair zijn een week Limburg en een week Duitsland. Op nummer drie staat Drenthe in combinatie met een van de Waddeneilanden. ‘‘De reden voor boekers is afwisseling, andere regio’s verkennen en nieuwe mensen ontmoeten’’, aldus de commercieel directeur.

Landal laat weten positief uit te kijken naar de komende zomer. Hoogland: “We zien dat het aantal binnenlandse vakantieplannen voor  bungalowparken een toename laat zien. Het NBTC/NIPO research heeft dit onlangs ook nog bevestigd in hun onderzoek. Slechts de helft van de vakantieplannen op een park is tot nu toe geboekt, dus er komt nog enorm veel aan. De consument wacht momenteel wel af en let goed op z’n centen, maar hij gaat op vakantie! Ook komt deze maand het vakantiegeld vrij en het mooie weer van afgelopen week geeft een enorme boost.”

© 2013 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Maastricht Airlines geïntegreerd in GDS

Volgende bericht

Easyjet richt zich op Nederlandse zakenreismarkt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.