Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ANVR op Kasteel Hooge Vuursche in Baarn heeft vanmiddag een grote meerderheid voor de door de ANVR voorgestelde € 100 ZRA deelnemerbijdrage gestemd. ZRO’s waren in de dagen voorafgaand de vergadering op zijn zachtst gezegd niet blij met het voorstel.

Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) laat aan TravelPro weten dat er voor de € 100 is gestemd, maar dat er een werkgroep in het leven wordt geroepen om onder andere te kijken hoe er voor ZRA’s onder andere meer uit het ANVR-logo valt te halen. “Uiteraard hebben er ZSO’s tegengestemd, maar er is een goede discussie geweest. Niemand is tijdens de vergadering opgestopt uit ontevredenheid.”

De hele zaal zat vol met zo ongeveer tussen de 40 en 50 mensen. Aanwezige leden laten weten dat ze nog nooit zo’n grote opkomst hebben gezien tijdens een ALV. Leo van der Hoeven: “Frank begon bij het agendapunt direct met te melden dat het bestuur had besloten om niet terug te trekken en de ingangsdatum op te trekken. Ik vond het knap van het bestuur op basis van wat ze over de discussie hadden gelezen hebben gedaan. Er is fel gediscussieerd en er is gevraagd wat ZRA’s krijgen. De een roept logo, de ander roept dat alleen de ZSO dat mag doen. Als je mensen duidelijk maakt waarom ze iets moeten betalen dan is dat een goede zaak.”

Arjan Kastelein (Personal Touch Travel) laat weten op zich niet tegen de € 100 bijdrage te zijn afhankelijk van het feit wat er tegenover staat. “Ik ben blij dat er een werkgroep gaat komen waarin wordt besproken wat de ZRA daadwerkelijk krijgt voor de € 100. Gelukkig wordt de invoerdatum uitgesteld. Zelf ga ik ook zitting nemen in de werkgroep.”

Later meer.