Nieuws

HAL is trots op nieuwe vlaggenschip Rotterdam (video)

Deel dit artikel

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, de Rotterdam VII, wordt in het voorjaar van 2022 gedoopt door prinses Margriet. Dat gebeurt opnieuw in Rotterdam, waar het nieuwe schip vrijdag officieel werd verwelkomd.

Aan boord vond de Key & Plaque ceremonie plaats, de officiële welkomstceremonie. Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigde de symbolische sleutel tot de stad en de haven van Rotterdam kreeg de plaque, ofwel een afbeelding van het schip.

Met de doop door prinses Margriet zet HAL een traditie voort die in de jaren 20 van de vorige eeuw begon, waarbij diverse leden van het koningshuis de doop van een schip voor hun rekening namen. Zo doopte koningin Máxima in 2016 de Koningsdam en in 2010 de Nieuw Amsterdam.

De Rotterdam, het zevende schip in de vloot van HAL met die naam, is bijna 300 meter lang, telt 2.660 bedden en heeft een kleine 1.000 bemanningsleden.
De Rotterdam VII vaart vrijdagavond naar Amsterdam voor een ´testcruise´ en maakt van daaruit de oversteek naar Fort Lauderdale in Florida.

Bijgaande video geeft een korte impressie van het nieuwe schip.

Rotterdam VII, HAL, oktober 2021

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

USA opent grenzen vanaf 8 november voor reizigers uit Europa

Volgende bericht

Corio Travel zoekt ervaren reisadviseur / reisbureaumanager

Auteur

Theo de Reus

Theo de Reus