CoronavirusNieuws

Hans van Wamel (Jamaica Tourist Baord): “Recordaantal vluchtmogelijkheden vanaf vasteland Europa”

Deel dit artikel

Hans van Wamel (Marketing & Sales bij Jamaica Tourist Board Europe) bezocht onlangs de Fitur in Spanje en laat aan Travelpro weten dat Jamaica in 2022 weer tal van mogelijkheden biedt met vertrek vanuit Nederland, België, Duitsland en andere Europese landen.  

Hoe was het op de Fitur?
“Het lijkt wel of dat de meeste Spaanse reiswereld-collega’s accepteren dat er met Covid geleefd moet worden. Dit voldongen feit is de basis voor het positief vooruit kijken, wetende dat dit stapje voor stapje zal gebeuren.”

Wat verwacht je van de zomer?
“De zomer van 2022 ziet er ook voor de Benelux-markt gunstig uit met twee vluchten per week vanaf Brussel (TUI fly België) en een keer vanaf Amsterdam (TUI fly Nederland). Vanaf Frankfurt twee keer per week met Eurowings Discover / Lufthansa en wekelijks twee leer met Condor. En een keer wekelijks met Edelweiss van Zürich. Niet eerder zijn er zoveel vluchtmogelijkheden geweest vanaf het vasteland Europa. Kijkend naar wat er in de Duitse en Zwitserse markt gebeurt zie ik het zeker positief in. We moeten wel bedenken dat de vluchten vanaf Frankfurt en Zürich al meer dan zeven maanden worden aangeboden en er een vorm van gewenning is. Hebben in deze markten ook veel studiereizen aangeboden waardoor de reisagenten weten wat de lokale situatie is en met vertrouwen boeken. In de België zijn vluchten net opgestart en vanaf Amsterdam pas vanaf april. Door aantal vragen van Nederlandse en Belgische reisagenten over Jamaica weten wij dat het weer leeft en geboekt wordt. Ik mag de verbindingen met Virgin via London Heathrow Airport zeker niet vergeten, want die geven vooral de Nederlanders veel flexibiliteit.”

Verwacht je dat er nog vluchten bijkomen vanaf Schiphol?
“Grote wens is zeker een tweede wekelijkse vlucht te krijgen, waardoor er meer flexibiliteit ontstaat en de klanten ook kunnen kiezen voor een verblijf van 10-11 dagen. Deze klanten worden nu niet bedient en kiezen ervoor niet voor Jamaica te reizen of wijken uit naar andere vluchten vanaf Brussel of Frankfurt.”

Hoe zit het met de vraag naar Jamaica?
“In Nederland komt de vraag nu op gang. Door het aantal vragen naar informatie weten wij dat het zeker leeft en ook geboekt wordt. De aankomststatistieken wijzen overigens uit dat de Nederlander een reislustig volkje is, want sinds de start van de Frankfurt-vluchten hebben tientallen landgenoten die vluchten genomen.”

De Jamaica Observer spreekt van een ‘Tourism boost’ bij een artikel over het aantal vluchten vanuit Nederland, België en de rest van Europa. De krant besteedt uitgebreid aandacht aan de vluchten vanuit Europa en plaatst er een foto bij van Van Wamel met de Jamaicaanse minister van Toerisme Edmund Bartlett, Chevannes Barragan De Luyz (business development officer Jamaica Tourist Board Continental Europe) en  Delano Seiveright (senior advisor and strategist, Ministry of Tourism).

Wat zijn de laatste nieuwtjes vanaf het eiland?
“Ben er in deze laatste maanden drie keer geweest. Het is natuurlijk rustiger dan voorheen, maar daardoor lekker ontspannen. De Jamaica Vibe is gewoon nog altijd aanwezig. Tijdens de laatste persreis de Street Art in hartje Kingston bekeken. Kingston Creative is een geweldig project waarbij lokale vrijwilligers met de lokale kunstenaars de starten en huizen in geselecteerde straten opknappen en kleurrijk maken. Zag tot mijn verbazing daar toeristen en locals in een ontspannen sfeer rondlopen en gewoon van kunst genoten. Absolute aanrader.”

Tekst loopt verder onder de foto.


Jamaica is open voor internationaal toerisme vanaf 15 juni 2020.

Alle passagiers die naar Jamaica gaan dienen aan volgende te voldoen:
* bewijs van negatieve PCR-test of Antigen-test (binnen 72 uur voor vertrek)
* binnen 7 dagen voor aankomst de Jamaica Travel Authorisation aanvragen via https://travelauth.visitjamaica.com/

Van beide a.u.b. een geprinte versie meenemen naar de luchthaven voor check-in en om Jamaica binnen te komen.

Kunnen je klanten heel Jamaica bezoeken? Ja, dat kan maar let op volgende:
1) De meeste toeristen verblijven binnen de Resilient Corridors. (Negril, Montego Bay, Runaway Bay / Ocho Rios en Port Antonio)

Dit is een gebied van ongeveer 300 kilometer lang (noord en deel zuidkust) met 90% van alle toeristische infrastructuur. Sommigen noemen dit een ‘quarantaine gebied’, maar bedenk wel dat vergeleken met de Pré-Covid19 periode 80% van de toeristen ook in dit gebied zouden blijven.

Wie kunnen er in de Resilient Corridor verblijven?
* Gevaccineerden én niet- of nog niet volledig gevaccineerden mogen hier verblijven met in achtneming van het dragen van mondmaskers, handen wassen en afstand houden.

2) De rest van Jamaica:
Toeristen die niet de hele tijd binnen de Resilient Corridors willen verblijven (dus ook naar Kingston en de Blue Mountains willen bezoeken).

Voor wie?
Voor volledig gevaccineerden (+14 dagen na 2de shot) en PCR test binnen 72 uur voor vertrek. Zij mogen vanaf dag 1 direct buiten de Resilient Corridor verblijven  met in achtneming van het dragen van mondmaskers, handen wassen en afstand houden. Dit is aan te raden voor alle toeristen die een rondreis willen maken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Start Red Wings uitgesteld

Volgende bericht

"Harder dan ooit ijveren voor onmiddellijke aanpassing van alle reisadviezen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.