BlogsNieuws

Helder

Heb jij zin om lekker te chillen op de Antillen? Toen mij die vraag werd gesteld, heb ik geen seconde nagedacht over het antwoord. Natuurlijk! Net als die 43.136 andere Nederlanders, 528.104 Amerikanen en in totaal 812.701 vakantiegangers al deden in 2009. Maar, Aruba wil meer toeristen uit Europa en het ANVR Congres 2011 organiseren.

Elke dag, nee, elk uur op het eiland dacht ik aan mijn collega’s. Dat begon ‘s ochtends al. In plaats van twintig minuten in de file op de A50, drie minuten file in Oranjestad. En in plaats van op de borden plaatsnamen als Druten, Koln of Beuningen, Baby Beach, Eagle Beach en Palm Beach. En in plaats van Giel Beelen of Edwin Evers, de enige echte Karl Kaltenegger van Radio Wien.

De Aruba-blauwe zee, de brede stranden, de relaxte mensen, de Nederlandse achtergrond en de dividivi-boompjes, dat is Aruba. Een prachtig geheel dat bij elkaar komt op de visitekaartjes van het Arubaans Verkeersbureau. Het worden collectors items, want met het nieuwe logo komt er voor het verkeersbureau waarschijnlijk ook een nieuw visitekaartje.

Terwijl ik een ‘beach-inspection’ had op Aruba zat legden mijn collega’s de laatste hand aan de Reisburo Dinner Workshops. Persoonlijk zou ik zelf al gaan voor de altijd heerlijke maaltijd, maar de bestemming USA (met vliegen, cruisen autohuur en meer) spreekt mij absoluut aan. Een bestemming die altijd in ‘beweging’ is, wat overigens wel nodig is als je de gemiddelde maaltijd daar ziet.

We hebben alles gezien, van de vuurtoren, het Aruba Aloe Museum en het Historisch Museum tot het Nationaal Park Arikok en van Oranjestad tot Moomba Beach Bar. Snikheet was het in Arikok, ijskoud vonden de meeste het in het converentiecentrum. Tip voor het ANVR Congres 2011: het strandje tegenover Talk of the Town ($ 5 voor een bedje inclusief drankje), waar de uitbater de Aruba-blauwe Caribische Zee in loopt om een Amstel Bright te bezorgen.

Helder? 😉

Arjen Lutgendorff

© 2010 – 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

DJI: € 50 korting op maatwerk offerte Verre Reizen

Volgende bericht

Nieuwe project managers Buro Scandinavia

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.