Nieuws

Historisch Convair vliegtuig neergestort in Zuid-Afrika

Deel dit artikel

In het Zuid-Afrikaanse Pretoria is vandaag een historisch Convair vliegtuig tijdens een testvlucht neergestort. Aan boord zaten negen mensen, waaronder drie Nederlanders. De andere inzittenden waren van Australische en Zuid-Afrikaanse afkomst.

Volgens de lokale autoriteiten worden de gewonden ter plekke behandeld door de hulpdiensten. De inzittenden die er het slechtst aan toe zijn, worden per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.Het toestel is beschilderd in de kleuren van Martin’s Air Charter, de oorspronkelijke naam van Martinair. KLM laat op haar website in een statement weten: “Het toestel dat is neergestort in Zuid Afrika is een historisch Convair vliegtuig. Het vliegtuig, beschilderd met de originele Martin’s Air Charter (retro) kleuren, is geen eigendom van Martinair en wordt ook niet door Martinair geëxploiteerd.”

De Convair is eigendom van en bestemd voor het luchtvaartmuseum Aviodrome op Lelystad Airport in Nederland, waar het later deze maand tentoongesteld zou worden. Aviodrome laat weten: “Ontzettend geschrokken zijn wij dat de Convair 340, het toestel dat binnenkort naar Aviodrome zou komen, tijdens het opstijgen van een testvlucht in Zuid-Afrika is neergestort. Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen. De autoriteiten ter plaatse zijn bezig met hulpverlening, uiteraard vindt daarna uitgebreid onderzoek plaats.”

Op 28 juni werd het vliegtuig nog vol trots aangekondigd op de social media kanalen van Aviodrome.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Steun voor Elbers als topman van AF-KLM

Volgende bericht

P&O Ferries: papieren tickets overbodig door app

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.