Nieuws

IATA: Moeilijke periode luchtvaart

De groei van de luchtvaart zwakt af door de politieke onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en de aardbeving in Japan. Bovendien zetten stijgende brandstofprijzen de marges van de luchtvaartmaatschappijen onder druk, meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA gisteren.

In februari van dit jaar vervoerden vliegtuigen 6% meer passagiers dan in februari 2010. In januari was dat nog 8,4% meer. Door de politieke onrust was het vliegverkeer in februari ongeveer 1% lager dan in dezelfde maand vorig jaar. De aardbeving in Japan zette een flinke rem op het vliegverkeer in maart.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

FC Twente supporters niet met Arke naar Valencia

Volgende bericht

South African Tourism ontroert met Black Butterflies

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."