BlogsNieuws

Jonge grietjes

Iedere studiereis is het wel weer raak en worden de mooiste en meest bizarre herinneringen aan andere studiereizen opgerakeld. Vooral de Neckermann gidspresentatie studiereizen scoren hoog. Als ik het moet geloven, belandde je tijdens zo’n reis in het ‘Sodom en Gomorra’ van de reiswereld.

Zon, zuipen, ziekenhuis? De gidspresentaties hebben er volgens mij weinig voor ondergedaan. Helaas heb ik ze nooit meegemaakt en komen ze ook niet meer terug. Ik heb overigens nog nooit iemand door de drank in het ziekenhuis zien belanden tijdens een studiereis. Overigens wel genoeg memorabele momenten. Wat te denken van die reisagent waarbij het al jaren niet lukte om een tweede kindje te krijgen en door een studiereis misschien haar eigen mini-Spanjaard heeft?

Of wat te denken van de bijzondere gesprekken? ‘Hoe vaak doe jij het eigenlijk nog? Ik voel en zie aan je dat jij meer wilt’, was laatst de vraag van een reisagent aan een andere reisprofessional in het bijzijn van zeker tien collega’s.

Maar goed, voor sommigen is het al jaren geleden dat zij op studiereis zijn geweest. Te kleine teams, sommigen mogen niet, uitgeloot, te duur en ga zo maar door. Daarnaast zie je dat touroperators de studiereizen anders beginnen aan te pakken. Van vloggende reisagenten tot ‘Wie Is De Mol’-achtige opdrachten.

Misschien ligt het aan de geweldige sector waarin wij werkzaam zijn dat veel reisprofessionals jong van geest zijn. Alleen tijdens onze belronde en ingezonden reacties viel het op dat de ‘jonge grietjes’ het bij velen moeten ontgelden.

Ik begrijp ook wel dat de reacties niet generaliserend worden bedoeld, maar de jonge dames komen er niet mals vanaf. Ze zijn snel moe, zijn ongeïnteresseerd, continu met hun mobiele telefoon bezig en haken al snel af wanneer er nog een drankje wordt gedaan in de bar.

Er zal altijd wel enige vorm van ‘ergernis’ zijn. In de jaren zeventig vonden de ‘oudere’ reisagenten wellicht dat de ‘jonge grietjes’ te strakke broeken droegen. Maar goed, ook nu lijkt er weer sprake van een generatieconflict onder reisprofessionals. Tijd voor een studiereis, want ‘eerst zien, dan geloven’.

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Vulkaanuitbarsting op Hawaï: duizenden mensen geëvacueerd

Volgende bericht

Robinson start actie voor reisagenten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.