Nieuws

Kaspers (D-rt Groep): “Alles staat onder druk”

Deel dit artikel

Don Kaspers (CEO D-rt Groep) laat desgevraagd aan TravelPro weten sinds vanochtend 7.00 uur al bezig te zijn met het verwachtte financiële onvermogen van Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen.

“We hebben proactief gehandeld door klanten waar mogelijk te helpen door bijvoorbeeld om te boeken wanneer dit nodig was. Ook klanten op de bestemmingen met de nodige problemen hebben we weten te helpen.”

Kaspers laat weten dat het aantal boekingen door D-rt bij Thomas Cook Nederland in de afgelopen jaren aanzienlijk minder was dan in het verleden. “Voor het pakket Middellandse Zee was Thomas Cook Nederland echter een zeer relevante partner. Aangezien we op marge sturen was zeker de a-categorie zeer interessant.”

Door de D-rt Groep werden er vooral pakketten geboekt bij Thomas Cook Nederland en werd er weinig zelf bij gepakketteerd. Kaspers maakt zich dan ook geen zorgen dat veel van de geboekte reizen als risicodragende omzet worden aangemerkt. Hoe Kaspers aankijkt tegen de reissector? “In een sector waarin prijserosie manifest is geweest zal het niet snel veranderen. Alles staat onder druk. We hebben gelukkig een familielid waar wij al onze inspanningen voor kunnen opschroeven en dat zal ons zeker lukken.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

"Hopelijk weten alle reisretailers het te dragen"

Volgende bericht

Reactie Transavia op financieel onvermogen Thomas Cook

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.