Nieuws

KLM bij jongeren favoriet

Voor 26% van de Nederlandse reizigers blijft KLM de favoriete luchtvaartmaatschappij. Voor jongeren tot en met 25 jaar ligt dit percentage zelfs op 34%. Transavia.com (8%) en Singapore Airlines (6%) maken de top 3 compleet. Overigens heeft 37% van de Nederlandse reizigers geen favoriete luchtvaartmaatschappij. Zo blijkt uit de resultaten van het recent gehouden Nationaal Vliegreis Onderzoek 2010* in opdracht van vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl. KLM is al jaren bij uitstek de favoriete luchtvaartmaatschappij onder de Nederlandse reizigers. Toch laat de populariteit van de luchtvaartmaatschappijen behoorlijke verschillen zien in diverse leeftijdsgroepen. KLM is namelijk nog meer in trek bij jongeren tot en met 25 jaar (34%), dan bij de leeftijdsgroepen 26 t/m 50 jaar (23%) en 50-plussers (24%). transavia.com is juist onder 50-plussers populairder (10%) dan bij de groepen 26 t/m 50 jarigen (8%) en jongeren (7%). Ook Singapore Airlines kan op meer oudere fans rekenen. Zo’n 7% van de 26 t/m 50 jarigen kiest het liefst voor Singapore Airlines. De 50-plusser is met 8% een nog iets grotere fan, terwijl slechts 0,8% van de jongeren het liefst met deze luchtvaartmaatschappij vliegt. Directeur van vliegwinkel.nl Wim Butte: ‘Het is opvallend dat juist de jongere generatie KLM aanwijst als favoriete luchtvaartmaatschappij, terwijl slechts 12% van die groep met KLM zijn of haar laatste vlucht maakte’. De meeste jongeren vlogen namelijk met low-cost maatschappijen Ryanair (23%) en transavia.com (21%), terwijl deze maatschappijen beide nauwelijks als favoriet worden beschouwd (7%). Voor 76% van de jongeren is prijs de doorslaggevende factor om een vlucht te kiezen uit alle aangeboden vluchten. Dat ligt een stuk hoger dan bij de 26 tot 50 jarigen (64%) en 50-plussers (55%). ‘De meeste jongeren waarderen KLM vervolgens als beste, maar ze kiezen uiteindelijk voor de meest voordelige vlucht. En dat is in veel gevallen toch een low-cost maatschappij’, aldus Wim Butte.

Aan alle respondenten die in 2010 gevlogen hebben, zijn ook vragen over de laatste vlucht voorgelegd. Net als vorig jaar, hebben de meeste mensen het laatst gevlogen met transavia.com (24%), gevolgd door Ryanair (16%). Vooral reizigers die losse vluchten boeken, vliegen met Ryanair (25%) en KLM (19%). Reizigers die een pakketreis boeken, vliegen voornamelijk met transavia.com, KLM en ArkeFly.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

E-Voucher

Volgende bericht

Maurits Kruytzer naar cruisewinkel.nl

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.