CoronavirusNieuws

KLM breidt in juli het routenetwerk verder uit

Vergeleken met juni wordt het aantal vluchten met meer dan 60 procent verhoogd. KLM zal 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten uitvoeren.

Met name in Zuid-Europa wordt het bestemmingenaanbod uitgebreid. Het gaat onder andere om Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split. In totaal omvat het geplande Europese KLM-netwerk in de maand juli 73 bestemmingen. Dat waren in mei 30 bestemmingen en in juni naar verwachting 45.

Intercontinentaal
In juni is het intercontinentale netwerk van KLM uitgebreid met Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo en Quito. In juli is KLM van plan zes additionele bestemmingen toe te voegen (Jakarta, Denpasar, Washington, San Francisco, Vancouver, Calgary) en zijn er ook frequentie-uitbreidingen op bestemmingen die KLM in juni al aanbiedt. In totaal gaat het om 51 bestemmingen. Ongeveer de helft daarvan wordt op dit moment alleen nog aangevlogen voor vracht. Zodra autoriteiten de reisbeperkingen versoepelen, zal KLM waar mogelijk deze bestemmingen ook openzetten voor ticketverkoop.

Meer dan 3.000 vertrekkende vluchten in juli
Met de netwerkuitbreidingen bedient KLM in juli weer 78 procent van het initieel geplande aantal bestemmingen met meer dan 3.000 vertrekkende vluchten op Schiphol. Het aantal frequenties komt zoals gezegd neer op 25 tot 30 procent.

Geplande Europese netwerk
Dit is het geplande Europese netwerk vanaf Amsterdam voor de maand juli, onder voorbehoud van wijzigingen: Aalborg, Aberdeen, Alicante, Athene, Barcelona, Basel, Bergen, Berlijn Tegel, Bilbao, Billund, Birmingham, Boekarest, Bologna, Bordeaux, Bristol, Budapest, Brussel, Cagliari, Catania, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Florence, Gdansk, Genève, Genoa, Glasgow, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Ibiza, Inverness, Istanbul, Kiev, Kopenhagen, Krakow, Leeds Bradford, Londen City, Londen Heathrow, Lissabon, Luxemburg, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Montpellier, Moskou, Milaan, München, Neurenberg, Newcastle, Nice, Oslo, Parijs, Porto, Praag, Rome, St. Petersburg, Split, Stavanger, Stockholm, Stuttgart, Toulouse, Trondheim, Valencia, Venetië, Warschau, Wenen, Zagreb, Zürich.

Gezien de voortdurend wijzigende regels en reisbeperkingen wordt het KLM-schema hierop aangepast. We adviseren klanten om voorafgaand aan het boeken kennis te nemen van de geldende reisrestricties die per land en per persoon variëren en aan verandering onderhevig kunnen zijn.

Voor een overzicht van de genomen hygiënemaatregelen, zie deze video:

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Sambasso: webinars 'Weg van de Massa', 'Het beste van...' en 'Wandelvakanties Europa'

Volgende bericht

LATAM vraagt faillissementsbescherming aan in VS

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."