Op de staart van een Fokker 70 van KLM Cityhopper prijkt sinds gisteren het portret van vliegtuigbouwer Anthony Fokker. KLM Cityhopper onthulde de speciale afscheidslivery als officiële start van de uitfasering van de Fokker 70. Het speciale toestel blijft de komende maanden vliegen en maakt haar laatste vlucht op 28 oktober.

Met de nieuwe uitrusting viert KLM Cityhopper op gepaste wijze de 97-jarige samenwerking tussen KLM en Fokker. KLM als oer-Hollands bedrijf en luchtvaartpionier en Fokker als enige Nederlandse vliegtuigbouwer van toestellen waarmee de luchtvaartmaatschappij haar eerste vluchten maakte. De livery werd aangebracht in Hangaar 73 op Schiphol Oost waar Fokker ooit vliegtuigen afleverde aan luchtvaartmaatschappijen. Op dit moment zijn er nog negen Fokker 70’s in de vloot van KLM Cityhopper. Met het uitfaseren van de Fokker 70 verdwijnt het laatste vliegtuig van Nederlandse origine op Nederlandse bodem, daarnaast komt er een einde aan een bijzonder periode in de luchtvaarthistorie.

De Fokker 50- en Fokker 100-toestellen werden afgelopen jaren uitgefaseerd en vervangen door Embraer 175’s en 190’s. Door de aanschaf van dit nieuwe vliegtuigtype levert KLM Cityhopper opnieuw een bijdrage aan een efficiëntere en milieuvriendelijker operatie. Daarnaast staan kwaliteit en comfort voor passagiers hoog in het vaandel.