Nieuws

KLM en piloten akkoord over cao

Vandaag heeft de VNV ledenraad het principeakkoord tussen KLM en de VNV goedgekeurd. KLM laat weten blij te zijn dat het cao-akkoord voor de KLM-vliegers er is en zal nu starten met de implementatie van deze nieuwe cao.

De afspraken uit het principeakkoord van 1 mei 2018 staan daarin nog steeds overeind, zoals een loonsverhoging van 4% en een combinatie van werkdrukverlichting voor vliegers en flexibiliseringsafspraken ten bate van KLM. In aanvulling daarop is uitwerking gegeven aan een nieuwe verzoekenregeling voor intercontinentale vluchten, wat voor vliegers sociaal van groot belang is. Een tweede wijziging is een vervroegde ingangsdatum van zowel de reeds afgesproken werkdrukverlichting als de flexibilisering ten behoeve van KLM.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Gratis autobahnvignet voor jouw klanten naar Zwitserland!

Volgende bericht

1TIS zet stappen in het buitenland

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."