CoronavirusNieuws

Lufthansa Group introduceert flexibele omboekopties

Deel dit artikel

De luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group – Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Air Dolomiti – introduceren meer flexibele opties om vluchten om te boeken. Hiermee spelen de airlines in op de wensen van de consument om flexibeler te kunnen reizen onder de uitzonderlijke omstandigheden die de verspreiding van het coronavirus veroorzaakt. Het nieuwe, uitgebreide ontheffingsbeleid voor omboekingen is wereldwijd van toepassing op bestaande en toekomstige boekingen.

Met onmiddellijke ingang en tot 31 maart 2020 zien de Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen af van de omboekingskosten voor alle nieuwe geboekte vluchten wereldwijd. De airlines bieden een eenmalige omboeking aan – ongeacht de voorwaarden van het oorspronkelijk aangeschafte boekingstarief. Passagiers kunnen hun toekomstige reis kosteloos omboeken naar een nieuwe datum tot 31 december 2020.

Mogelijkheid omboeken van bestaande boekingen
Het nieuwe ontheffingsbeleid voor bestaande boekingen wereldwijd is van toepassing op alle tickets die zijn aangeschaft voor 5 maart en met een reisdatum tot en met 30 april 2020. Passagiers kunnen hun ticket kosteloos omboeken naar een nieuwe datum tot en met 31 december 2020 – ongeacht de voorwaarden van het oorspronkelijk aangeschafte boekingstarief. Van toepassing op beide soorten boekingen: de luchtvaart van vertrek én aankomst moeten gelijk blijven. Wanneer het origineel betaalde tarief niet langer beschikbaar is, moet de passagier het verschil betalen. De omboeking moet daarnaast gemaakt worden vóór de aanvang van de oorspronkelijke reisdatum.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR's Reiswereld.tv lanceert video 'Het coronavirus: kan ik nog wel op vakantie?'

Volgende bericht

ANVR: James Bond film uitgesteld? Dan kan je nu nog heerlijk naar Matera in Zuid-Italië

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.