CoronavirusNieuws

Lufthansa Group publiceert schema retourvluchten

Vanaf begin volgende week zal er voor de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep een retourvluchtregeling van kracht zijn. Dit zal in eerste instantie geldig zijn tot 19 april 2020.

“Deze situatie heeft een historische dimensie. Bijna niemand wil of mag reizen. Daarom is ons vluchtschema voor terugkeerders nu in wezen afgestemd op de behoeften van Europese burgers die naar hun land van herkomst willen terugkeren. We vliegen nu zoveel mogelijk mensen naar huis!”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Langeafstandsvluchten worden als lijnvluchten aangeboden vanuit Frankfurt en Zürich. Het intercontinentale vluchtschema van Lufthansa vanuit Frankfurt is als volgt: drie keer per week naar Newark, Chicago (beide VS), Montreal (Canada), Sao Paulo (Brazilië), Bangkok (Thailand), Tokio (Japan) en Johannesburg (Zuid-Afrika).

Naast een sterk gereduceerde dienstregeling voor de korte en middellange afstand (48 diensten vanuit Zürich) zal SWISS in de toekomst drie wekelijkse langeafstandsvluchten naar Newark (VS) aanbieden. Vanuit de hubs in Frankfurt en München biedt Lufthansa nog steeds ongeveer 40 dagelijkse verbindingen met de belangrijkste steden in Duitsland en Europa. Het Eurowings vluchtprogramma richt zich op het basisaanbod van de luchthavens van Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart en Keulen.

Om zoveel mogelijk mensen snel terug naar huis te brengen, voeren de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep momenteel in nauw overleg met de regeringen van hun landen van herkomst en voor rekening van de toeristische ondernemingen talrijke speciale vluchten uit over de hele wereld. Met ongeveer 130 extra vluchten van Lufthansa, Eurowings, Swiss, Australian Airlines, Brussels Airlines en Edelweiss zijn tot nu toe ongeveer 25.000 passagiers naar huis gevlogen. Er worden al ongeveer 100 extra vluchten voorbereid.

De Lufthansa Groep ziet af van de aankoop van meer dan 920.000 permanent bestelde gezichtsmaskers en stelt deze ter beschikking aan de gezondheidsautoriteiten. Op deze manier neemt het bedrijf zijn sociale verantwoordelijkheid op zich en ondersteunt het medische voorzieningen die deze maskers dringend nodig hebben. De groep heeft voldoende maskers op voorraad voor de medewerkers van de Lufthansa Groep. Bovendien kunnen medewerkers van de Lufthansa Groep die een medische opleiding hebben gevolgd op vrijwillige basis aan de slag in een medische faciliteit.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Cathay Pacific houdt 4% van routenetwerk in stand

Volgende bericht

Alle repatriëringsvluchten vanuit Marokko geannuleerd

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.