Nieuws

Marechaussee wil hele zomer actievoeren

Het uitblijven van een nieuwe cao is voor de marechaussee op Schiphol en Eindhoven Airport een reden om van 28 mei tot en met 1 augustus actie te voeren.

Deze ‘wilde acties’, zoals door de marechaussee zelf benoemd, zijn onder meer het minimaal bezetten van de paspoortcontroles en stiptheidsacties, en zullen mogelijk tot vertragingen leiden en uitval van vluchten tot gevolg hebben. “Dit gaat door totdat de minister met een fatsoenlijk loonbod komt”, laat een van de actievoerders anoniem weten aan het Haarlems Dagblad.

Sven Schuitema (Voorzitter Marechaussee Vereniging) zegt in een reactie tegenover de krant de houding van de minister en staatssecretaris van Defensie zat te zijn. “We gaan niet meer eerst acties voeren op de kleine luchthavens van Eindhoven en Rotterdam, maar direct op Schiphol beginnen.”

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TUI Group opent 20 nieuwe hotels in elf landen

Volgende bericht

Transavia naar Reykjavik en Akureyri

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."