Nieuws

Martinair stopt met passagiers vluchten

Martinair stopt met het uitvoeren van haar passagiersvluchten, maar blijft doorgaan met de vrachtdivisie. Dat maakte Paul Gregorowitsch, algemeen directeur Martinair, zojuist bekend tijdens een persconferentie in Amsterdam. Het personeel van Martinair dat door deze ontwikkeling wordt getroffen, gaat over naar moedermaatschappij KLM. Martinair blijft tot eind 2011 passagiersvluchten uitvoeren, maar gaat dit langzaam uitfaceren. Er zullen hernieuwde contracten worden gemaakt met touroperators, waarvoor de eerste gesprekken inmiddels staan gepland. Een samenwerking met transavia.com noemde Gregorowitsch vanmiddag ‘geen optie’. Gregorowitsch: ‘We zijn nu druk aan het onderzoeken in welk tempo en welke bestemmingen we de komende maanden bij de KLM-vloot kunnen onderbrengen. Dit gaat uiteraard gefaseerd en in overleg met alle betrokkenen’.

Vertrouwen bij Gräber
Bram Gräber (KLM) heeft er vertrouwen in dat hij met de touroperators verder kan. ‘Intern moeten we natuurlijk ook de nodige zaken veranderen en aanpassen omdat er door deze ontwikkelingen een groot stuk leisure bij komt. Ik verwacht zeker dat wij dit, ook omdat we hier veel ervaring mee hebben uit het verleden, met de touroperators gezamenlijk goed in kunnen vullen’, aldus Gräber.

Wordt vervolgd
Meer over de ontwikkelingen rond Martinair en de gevolgen daarvan binnenkort in TravelPro. Als er tussentijds nieuws te melden is, plaatsen wij dat uiteraard op onze site.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Faillissement Snoeijink Reizen BV en Rekro Reizen BV

Volgende bericht

Boek de Snow Experience Skisafari voor je klant

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.