Nieuws

Meer Nederlanders kiezen voor Aruba

Ruim 1,9 miljoen toeristen kozen vorig jaar voor Aruba, dat is een record voor het Caribische eiland. Het aantal verblijfstoeristen pluste met 1,1% (1.082.003) en het aantal cruisepassagiers nam met 2,9% toe (815.161). Ook het aantal Nederlandse vakantiegangers nam toe. Dat blijkt uit cijfers van de Aruba Tourism Authority.

De Noord-Amerikaanse markt is met een aandeel van 73% de belangrijkste voor het eiland. Aruba noteerde vorig jaar 742.000 bezoekers ui de Verenigde Staten, 51.000 uit Canada. Uit Latijns-Amerika kwam 15% van het totaalaantal., dat is echter een daling van 19%. Europa is de derde markt van Aruba, en liet een daling van 1% zien. Het aantal Nederlandse toeristen nam wel toe, met 8% naar 40.000.

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Kom ook naar de magische TravelPro Dinner Workshops!

Volgende bericht

TUI Group opent 20 nieuwe hotels in elf landen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."