Voor de nabestaanden (en de rest van Nederland) is het een jaar van ongeloof en verdriet geweest en dat is het nog steeds. Een vreselijke daad als het neerhalen van MH17 vergeet niemand. Iedereen weet als de dag van gisteren waar hij of zij was toen het drama bekend werd.

Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR): “Ik reed in de auto naar huis, toen ik het dramatische nieuws op de radio hoorde. In eerste instantie werd er gezegd dat het om slechts een paar slachtoffers ging. Maar ik wist dat het een populaire vlucht is en dat er veel meer slachtoffers moesten zijn. Tegelijkertijd dacht ik aan de neef van mijn vrouw die waarschijnlijk aan boord zat. Dat vermoeden werd door haar bevestigd. Ik was dubbel betrokken bij deze ramp, zowel in functie als persoonlijk. In mijn functie als directeur/voorzitter werd ik de uren en dagen na de ramp geleefd, maar samen met mijn vrouw en andere familieleden had ik verdriet. Als ANVR wilden wij duidelijkheid geven aan de juiste aantallen communiceren. Er werden namelijk vrij snel verschillende aantallen geroepen en daardoor kwamen er allerlei indianenverhalen. Het was een erg hectische en verschrikkelijke tijd waarbij emoties hoog opliepen.”

Lees meer reacties uit de branche in het TravelPro Webmagazine 2.