Stage

Mijn stage bij TravelPro, het verhaal van Leroy Joosen

Mijn stage bij TravelPro, het verhaal van Leroy JoosenMijn naam is Leroy Joosen en ik studeer Functiegericht Bachelor Toerisme & Recreatie op de NHTV in Breda. Momenteel bevind ik me alweer in het laatste jaar en ben ik bezig met een afstudeeronderzoek uit te voeren voor vakblad TravelPro in Nijmegen. Mijn doel is te onderzoeken hoe TravelPro haar bereik kan vergroten onder docenten en studenten van toeristische opleidingen in Nederland.

Stagelopen bij TravelPro laat je kennismaken met alle facetten binnen de reiswereld. Naast het schrijven van specials over allerlei bestemmingen wereldwijd, krijg je de mogelijkheid een kijkje te nemen achter de schermen van de grote touroperators van Nederland. De ultieme kans dus om goede contacten op te doen voor een eventuele toekomst in de toeristische branche.

Op de redactie houd ik me naast mijn afstudeeronderzoek bezig met het vergaren van nieuws om de branche via onze website op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Hiervoor krijgen wij persberichten aangeleverd, raadplegen we (online) kranten en houden we diverse vormen van social media in de gaten. Naast het actueel houden van de website wordt er ieder nummer een verdeling gemaakt van de artikelen die geschreven gaan worden. Ik heb bijvoorbeeld specials geschreven over de grote steden van Amerika, de absolute top wintersportbestemmingen van Europa, ultieme citytrip bestemmingen en populaire winterzonlocaties. Hiervoor doe je research op internet en leg je contact met bepaalde spelers vanuit de branche. Een leuke afwisseling binnen het werk is het bezoeken van presentatieavonden, beurzen en congressen waar je dan foto’s maakt en een artikel over schrijft. De ultieme afwisseling vormen de uitnodigingen voor een studiereis.

Regelmatig komen er op de redactie verzoeken binnen of iemand van TravelPro mee kan op studiereis om een verslag te schrijven over de bestemming en het verloop van deze reis. Ik heb dan ook het geluk gehad om binnen een halfjaar tijd maar liefst drie studiereizen op mijn lijstje te hebben mogen schrijven. Allereerst heb ik met Neckermann Cyprus mogen ontdekken waarbij we onder andere een bezoek brachten aan de bruisende badplaatsen Pafos en Ayia Napa. De tweede keer heb ik met Vrij Uit en NS Hispeed een bezoek gebracht aan het fascinerende Berlijn. De laatste keer heb ik het geluk gehad om samen met Kuoni de Amerikaanse staat Texas te leren kennen waarbij we onder andere Dallas, Fort Worth en Houston aandeden. Kortom, schitterende ervaringen die je nooit meer zal vergeten.

Stagelopen bij TravelPro is werken in een jong team, afwisselende opdrachten uitvoeren en een genot voor zowel studenten toerisme als journalistiek. Vind jij het dus leuk om te schrijven, kennis te maken met de grote partijen binnen de toeristische branche en om eventueel op studiereis te gaan, dan is dit zeker iets voor jou.

Wil jij ook stage lopen bij TravelPro? Klik hier en stuur ons een e-mail!

© 2010 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Gerard Wolters naar TWI

Volgende bericht

21 april - Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland, bij Pauw & Witteman

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.