Nieuws

Miljoenenclaim airberlin tegen Berlin Brandenburg

Miljoenenclaim airberlin tegen Berlin Brandenburgairberlin gaat exploitanten van de nieuwste (nog niet geopende) luchthaven van Berlijn, Berlin Brandenburg (BER), aanklagen. De luchthaven die oorspronkelijk geopend zou worden op 3 juni 2012 wordt waarschijnlijk (pas) geopend op 27 oktober 2013, waardoor de airline miljoenen euro’s extra aan onkosten maakt. Beide partijen probeerden tot een schikking te komen, maar CEO Hartmut Mehdorn liet gisteren weten dat de stap naar de rechter onvermijdelijk is. Duitse media verwachten dat de stap van airberlin wellicht aanleiding is voor meerdere airlines om naar de rechter te stappen. Inmiddels is de begroting voor de bouw van de luchthaven al met meer dan een miljard euro overschreden.

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Reisbranche moet grote shake-out vrezen

Volgende bericht

Twitter livestream ANVR Congres op reisburoactueel.nl

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.