Nieuws

Minister Bijleveld getuigt in faillissementsrechtszaak OAD

Minister van Defensie Ank Bijleveld is opgeroepen om op maandag 16 december als getuige te verschijnen in de zaak over faillissement van OAD in 2013. Ze moet vragen beantwoorden over haar tijd als toenmalig commissaris van de Koning in Overijssel.

De oud-eigenaren van de OAD eisen een schadeloosstelling van €67 miljoen van de Rabobank dat volgens hen schuldig is aan het faillissement in 2013. Daardoor verloren destijds bijna 1600 medewerk(st)ers hun baan. Volgens OAD heeft een medewerker van de Rabobank destijds aan Bijleveld in een telefoongesprek toegezegd dat Oad meer tijd zou krijgen om de verkoop van het busbedrijf rond te krijgen. De Rabobank zegt dat dit niet het geval is geweest.

“Als de Rabobank zich er niet mee had bemoeid, dan had het bedrijf nog steeds bestaan”, stelden de advocaten van de familie Ter Haar tijdens de zitting die 20 mei jl. plaatsvond in Utrecht waarover TravelPro schreef in editie #22. De verhoren van in totaal zes getuigen vinden plaats op 16 en 19 december. Bijleveld is als een van de eersten aan de beurt.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Toerisme Duitsland groeit bovengemiddeld snel

Volgende bericht

easyJet start verkoop vliegtickets herfstperiode 2020

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.