Nieuws

MSC Cruises lanceert virtuele persoonlijke cruise-assistente (ZOE)

Deel dit artikel

MSC Cruises en HARMAN Connected Services co-creëren de toekomst van de cruise-ervaring, natuurlijke taalverwerking en Smart Audio-technologie.

ZOE – ’s werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistente – staat klaar om de services van MSC Cruises naar een ongekend nieuw niveau te tillen met gastgerichte technologie die hun cruisevakantie verder zal verrijken. ZOE is ontwikkeld in samenwerking met HARMAN en Samsung Electronics en is een spraakgestuurde artificial intelligence (AI) die in elke hut aanwezig is en zeven talen kan spreken. Zij is in staat om honderden vragen over de cruise te beantwoorden, kan informatie geven over diensten aan boord, begeleiding en suggesties geven of helpen bij het boeken van een dienst. Een eenvoudig te gebruiken apparaat – gasten zeggen gewoon, ‘OK ZOE’, en ze is klaar om te helpen. De geavanceerde spraakherkenningsfunctie maakt het eenvoudig voor iedereen om informatie te besturen en toegang te krijgen met alleen stemcommando’s.

ZOE is een primeur in de cruise-industrie en een ander voorbeeld van hoe MSC Cruises het voortouw blijft nemen met het gebruik van technologie om de gastervaring te verbeteren. ZOE zal worden gelanceerd op MSC Bellissima en zal dan beschikbaar zijn op elk nieuw schip dat hierop volgt, inclusief de komende MSC Grandiosa in november 2019 en MSC Virtuosa in 2020.

Gianni Onorato (CEO van MSC Cruises): “De cruise-ervaring evolueert voortdurend om steeds rijker te worden en biedt een steeds ruimere keuze aan diensten en faciliteiten. In 2017 introduceerden we MSC for Me, een toonaangevend digitaal innovatieplatform welke een revolutie teweegbracht in de manier waarop gasten hun ervaring konden aanpassen en personaliseren. De technologie is ingebouwd in het ontwerp van de nieuwe schepen, geïntegreerd in elke stap van het ontwikkelingsproces van elk prototype, vanaf conceptie en constructie.”

ZOE’s fysieke ontwerp heeft geavanceerde audio met microfoons en een speaker van professionele kwaliteit voor de beste audio-ervaring. Dankzij de integratie van een eersteklas quad-coreprocessor genieten de gasten van snelle reactietijden en hebben ze ook de mogelijkheid om hun telefoons via Bluetooth rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten om te genieten van muziek en podcasts in hun hut. In de toekomst zal ZOE verdere personalisatie kunnen bieden en zal het ook een cross-channel persoonlijke assistente worden die binnen MSC for Me nieuwe vormen zal aannemen.
ZOE is ontworpen om het MSC for Me-systeem te verrijken en integreert met de tv in de hut. Langdurige innovatiepartner, Samsung Electronics, ontwierp de Hotel Management System-software waarmee de persoonlijke assistente verbinding kan maken met de tv om gasten meer diepgaande informatie en andere services te bieden.

Antwoord op vragen in het comfort van de hut
Om ervoor te zorgen dat ZOE effectief kan reageren op alle gasten, is zij geprogrammeerd en getraind om te reageren op meer dan 800 van de meest gestelde vragen met duizenden verschillende varianten van elke vraag. Er is getest op de gespreksonderwerpen, ZOE’s natuurlijke spraakherkenning en het vermogen om spraak om te zetten in tekst en weer terug, naast tal van andere gedrags-, ervaringsgerichte en prestatietests. ZOE is ontworpen om haar antwoorden te blijven ontwikkelen op basis van echte gastinteracties. Hoewel ZOE optreedt als een 24/7 virtuele persoonlijke cruise-assistente, is ze niet ontworpen om menselijke interactie tussen personeel en gasten te vervangen, maar om gasten de flexibiliteit te bieden om vanuit het comfort van hun hut te communiceren en informatie te ontvangen.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Livestream doop Holland America Line’s Nieuw Statendam met Oprah Winfrey

Volgende bericht

HOP! wordt Air France HOP

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."