Nieuws

MSC Cruises viert tewaterlating van MSC Virtuosa

MSC Cruises vierde de tewaterlating van MSC Virtuosa in Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk, de derde belangrijke en nieuwste mijlpaal voor de scheepsbouw die MSC Cruises de afgelopen maand op de scheepswerf had gevierd. Het evenement vond plaats na de succesvolle levering van de MSC Grandiosa en de staalsnijceremonie van MSC Europa, de eerste van vijf schepen met vloeibaar aardgas (LNG).

MSC Cruises onthulde ook op dezelfde dag een baanbrekend R&D-project in samenwerking met Chantiers de l’Atlantique genaamd: PACBOAT, dat zich zal richten op de integratie van een nieuwe brandstofceltechnologie, vooral relevant voor cruisen, aan boord van de LNG-aangedreven MSC Europa. De rederij zei dat het toegewijd was aan het bijdragen aan de ontwikkeling van de geavanceerde milieutechnologie van de volgende generatie ten behoeve van zijn eigen reis voor milieubeheer en die van de gehele cruise-industrie.

2020
MSC Virtuosa wordt het tweede Meraviglia-Plus-schip na MSC Grandiosa en zal nu naar een “wet dock” gaan voor verdere constructie en montage totdat ze in oktober 2020 wordt opgeleverd. Het zesde MSC Cruises-schip dat sinds 2017 in de vaart wordt genomen, MSC Virtuosa zal net zo goed uitgerust zijn als MSC Grandiosa met geavanceerde technologieën en het tweede schip in de vloot van het bedrijf met een Selective Catalytic Reduction (SCR) en een geavanceerd afvalwater zuiveringssysteem van de volgende generatie: Advanced Wastewater Treatment System (AWTS) om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren en te zorgen voor steeds schonere luchtemissies.

Functionaliteiten
De eerste reis van MSC Virtuosa is een achtdaagse/zeven nachten cruise in de westelijke Middellandse Zee in november 2020 vertrekkend vanuit Genua, Italië. Na een winterseizoen in de Middellandse Zee, zal MSC Virtuosa in de zomer van 2021 worden ingezet in Noord-Europa met routes naar de Noorse fjorden en Baltische hoofdsteden. MSC Cruises onthult binnenkort de exacte details van de aantrekkelijke functionaliteiten aan boord van MSC Virtuosa, maar net als MSC Grandiosa heeft het schip een mediterrane promenade met restaurants en winkelcentrum-achtige winkels onder een 93 meter lang LED Sky Screen, twee originele nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea en is ‘s werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE beschikbaar in iedere hut.

Meraviglia-Plus
Het derde van de drie nog te noemen Meraviglia-Plus-schepen komt in 2023 in dienst en wordt aangedreven door LNG. MSC Cruises investeert € 5 miljard in de bouw van vijf LNG-aangedreven schepen, terwijl de andere vier het futuristische World Class-prototype van de rederij voortstuwen met de eerste – MSC Europa – die in mei 2022 in dienst komt. De schepen van wereldklasse, zoals het prototype van Meraviglia-Plus, zullen worden gebouwd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire, Frankrijk als onderdeel van een industrie-ongekend investeringsplan van € 11,6 miljard waarmee de vloot van MSC Cruises zal toenemen tot 25 schepen tegen 2027.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Maak op 16 en 17 december kennis met de wereld van Silversea Cruises

Volgende bericht

Foto's - TravelPro Dinner Workshop december 2019

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.