Nieuws

Nederlanders brengen langer op Aruba door

Het totaalaantal nachten dat door Nederlanders op Aruba is doorgebracht (tot en met juni 2019) is met 20,8% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Nederlanders verblijven in de eerste helft van 2019 in totaal 274.337 nachten op het eiland. Met zo’n hoog aantal staat Nederland op de tweede plaats na de VS met bijna 3 miljoen overnachtingen. Canada neemt de derde plaats in met 252.222 overnachtingen.

Het aantal bezoeken vanuit Nederland naar Aruba bereikt in juni 2019 het recordaantal van 21.731. Het totaalaantal bezoekers op Aruba bedraagt in de eerste helft van het jaar 575.694. Daarmee neemt Nederland de derde plaats in na de VS met 435.343 bezoekers en Canada met 28.519 bezoekers respectievelijk. De groei van het aantal Nederlanders dat Aruba bezoekt ten opzichte van vorig jaar in deze periode is 13%, zo blijkt uit eigen onderzoek van de Aruba Tourism Authority.

Aruba blijft populair
Aruba kent een groeiende populariteit, niet alleen onder Nederlanders, maar vanuit heel de wereld. Het totaalaantal bezoekers is gegroeid met 6,5% van 540.377 in de eerste helft van 2018 tot 575.694 in de eerste helft van 2019.

Aruba in Top 10 Lonely Planet
Elk jaar maakt Lonely Planet, de bekendste reisgidsenspecialist ter wereld, de Top 10 bekend van bestemmingen die je het daaropvolgende jaar moet bezoeken. Aruba heeft de felbegeerde Top 10 voor 2020 behaald en staat op de vierde plaats. Lonely Planet roemt de duurzaamheidsinitiatieven op het One happy island, evenals de opkomst van San Nicolas als culturele bakermat van het eiland

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Carola Hoekstra aan de slag als CEO bij Stromma Nederland

Volgende bericht

Neckermann gaat Sunweb verkopen...

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.