CoronavirusNieuws

Nederlanders mogen na twee weken quarantaine Diamond Princess verlaten

De Nederlanders die op het cruiseschip Diamond Princess in quarantaine zaten mogen het schip verlaten. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het ministerie heeft de Nederlandse ambassade in Tokyo contact met de Nederlanders. Ze zijn allemaal getest op het coronavirus en mogen het schip verlaten, dat in de Japanse haven Yokohama ligt.

In Japan zijn vanochtend in alle vroegte de eerste ongeveer 500 passagiers op het cruiseschip Diamond Princess van boord gegaan. Bussen en taxi’s stonden klaar om de passagiers weg te brengen. De autoriteiten in Japan hadden eerder al gemeld dat woensdag het eerste deel van de passagiers het schip mocht verlaten. Op het schip zaten sinds begin februari 3.700 mensen in quarantaine vanwege een uitbraak van het virus. 540 opvarenden zijn besmet geraakt. Alle passagiers brachten noodgedwongen twee weken door in quarantaine, soms in kleine hutten zonder ramen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bart Meijer verlaat Vakantiebeurs

Volgende bericht

AIS Airlines stopt met route Groningen Airport Eelde - Kopenhagen/Münster

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."