Nieuws

Negatief vooruitzicht Thomas Cook Duitsland

Het ziet er slecht uit voor Thomas Cook Duitsland en haar 2.100 medewerkers, want de faillissementscuratoren hebben laten weten dat het niet is gelukt een koper/investeerder te vinden. Daarmee wordt de kans steeds groter dat het op 1 december over en sluiten is voor Thomas Cook Touristik GmbH.

Met het vinden van kopers voor de aparte takken, zoals touroperating en hotels, zouden er nog zo’n 1.000 banen bespaard kunnen worden. Maar vooralsnog bereidt het bedrijf, gevestigd in Oberursel, nabij Frankfurt, zich voor op de sluiting van de activiteiten per 1 december 2019.

“Zes weken geleden zijn we een zeer ambitieus proces gestart met als doel een investeerder te vinden voor de gehele Duitse Thomas Cook groep. Maar ondanks de onderhandelingen is er op dit moment nog geen daadwerkelijk aanbod voor de touroperatorbusiness van Thomas Cook Touristik GmbH”, zo laat de curator weten aan Duitse media.

Stefanie Berk, de directeur van het Duitse Thomas Cook, laat weten: “In talrijke gesprekken zijn alle opties besproken die echt voorzagen in een positieve toekomst. Thomas Cook Duitsland is een winstgevende touroperator en is door het faillissement van het Britse moederbedrijf meegesleurd het ravijn in. Ik dank al onze medewerkers en partners hartelijk voor hun toewijding en loyaliteit”.

Voor dochterondernemingen Öger Tours en Bucher Reisen is wel de nodige belangstelling. De situatie is vergelijkbaar voor sommige hotelmerken en reisbureauactiviteiten. Er is nog niets ondertekend, maar men is in Duitsland ook optimistisch dat Sentido en Smartline inclusief hun medewerkers binnenkort nieuwe eigenaren zullen krijgen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Accor en Alibaba kondigen strategische samenwerking aan

Volgende bericht

Annemarie van Erp wint Sunny Star of the Year Award

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.