Nieuws

Nieuw record overnachtingscijfers Oostenrijk

oostenrijkExact  twintig jaar na de hoogste overnachtingcijfers ooit in 1992 heeft Oostenrijk in 2012 een nieuw record bereikt. De overnachtingen stegen afgelopen jaar met vijf miljoen (+4%) naar een indrukwekkende 131 miljoen. Slechts twee keer eerder, in 1991 en 1992 werd de grens van 130 miljoen overnachtingen overtroffen. Deze enorme stijging werd in 90% door buitenlandse gasten bereikt, hun overnachtingscijfers stegen met 4,8% naar 95 miljoen.

De binnenlandse overnachtingen stegen met 1,8% naar een nieuwe hoogte van 35,9 miljoen. Afgelopen jaar hebben weer meer Nederlanders hun vakantie in Oostenrijk doorgebracht. Zo stegen de Nederlandse aankomsten met 4,2 % naar een indrukwekkende 1,7 miljoen. De overnachtingen stegen zelfs met 5,5% naar 9,3 miljoen. De zomer van 2012 heeft uit Nederland voor een nieuw record gezorgd! Er werd het hoogste aantal aankomsten sinds 1982 bereikt! De aankomsten stegen met +6,3% naar 723.891 en de overnachtingen stegen met +5,0% naar 3.648.807.

Ook in de aankomsten deed Oostenrijk het heel goed: De Oostenrijkse accommodaties ontvingen in 2012 ca. 36,1 miljoen gasten, wat een groei van 4,4% betekende. Het aantal internationale gasten steeg met 1,1% naar ca. 24 miljoen. De binnenlandse aankomsten stegen met 3,3% naar een recordaantal van ca. twaalf miljoen.
“Aankomende zomer willen wij met drie grote zomercampagnes de Nederlandse vakantieganger voor Oostenrijk enthousiast maken en deze positieve ontwikkeling verder uitbouwen, alsdus dhr. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo”.

 

 

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Meet & Greet met DTI Travel op de ITB

Volgende bericht

TravelXL introduceert 'Click & Collect'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."