CoronavirusNieuws

Nieuwe inreismaatregelen bij aankomst in India

Deel dit artikel

Vanaf 11 januari gelden nieuwe inreismaatregelen bij aankomst in India. Alle reizigers, uit elk land, moeten verplicht (op eigen kosten) bij aankomst in India een COVID-test doen. Het testresultaat moet worden afgewacht in het terminalgebouw.

Bij een negatief testresultaat mag de reis worden voortgezet, maar moet je zeven dagen in zelfquarantaine gaan. Op de achtste dag na aankomst moet je opnieuw een PCR-test doen. Bij een positief testresultaat moet je in isolatie in een door de lokale overheid aangewezen medische locatie. Je verblijft daar totdat je negatief test.

Het reisadvies voor India is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden en het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied.

‘Het is mogelijk om naar India te reizen’, aldus BuZa. Toeristen zijn weer welkom. Een aantal landen heeft een ‘air bubble overeenkomst’ met India afgesloten, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tussen deze landen en India worden vluchten uitgevoerd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM breidt aanpak voor Sustainable Aviation Fuel verder uit

Volgende bericht

TUI gaat Zanzibar weer opstarten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.