CoronavirusNieuws

Nieuwe service KLM: online check covid-documenten

Deel dit artikel

KLM-klanten die naar een geselecteerd aantal bestemmingen reizen, kunnen nu de benodigde coronareisdocumenten van tevoren laten controleren. KLM’s COVID-19 check | Upload@Home is een nieuwe service, waarmee de klant goed voorbereid en vlot op reis kan gaan.

Het vooraf valideren van de door de bestemming vereiste documenten via Upload@Home betekent dat klanten van tevoren de zekerheid hebben dat hun documentatie in orde is. Ook kan de controle op coronadocumenten vooraf, het incheckproces op de luchthaven versnellen. Deelname aan Upload@Home is gratis en op vrijwillige basis. Met deze innovatieve digitale zelf-service wil KLM haar klanten zo goed mogelijk helpen met de complexe inreisregels van het land van bestemming ten aanzien van corona-reisdocumenten.

Zo werkt KLM’s COVID-19 check | Upload@Home
De online controle van coronadocumenten door KLM is nu beschikbaar voor KLM-vluchten naar vijf bestemmingen: Curaçao, Dubai, Lima, Sint Maarten en Istanbul. Dit aantal wordt naar verwachting de komende tijd uitgebreid. Klanten die een vlucht hebben geboekt naar een van deze bestemmingen, ontvangen een uitnodiging voor deelname. Zij verzamelen de vereiste documenten en uploaden die tot 5 uur voor vertrek. Het resultaat ontvangen zij per e-mail, meestal binnen een uur. Het KLM-personeel dat de controle uitvoert, is tussen 06.00 en 22.00 uur CET beschikbaar.

Op de luchthaven
Alle klanten die voor hun reis corona-gerelateerde reisdocumenten nodig hebben, kunnen hun instapkaart ophalen en bagage inchecken bij de incheckbalie op de luchthaven. Als zij hun documenten vooraf online hebben laten controleren via Upload@Home, hoeven zij alleen nog hun paspoort of ID-kaart en eventueel visum te laten zien. KLM raadt echter aan om altijd papieren exemplaren van de vereiste corona-gerelateerde documenten mee te nemen naar de luchthaven, omdat klanten deze mogelijk bij aankomst op de bestemming moeten laten zien.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Corendon Mangrove Beach Resort start en finish KLM Curaçao Marathon

Volgende bericht

Verbod op grote cruiseschepen in centrum Venetië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."