Nieuws

Nieuwe vormgeving zorgdekking buiten Europa vanaf 2017

Nederlandse zorg- en reisverzekeraars zijn op het moment in gesprek over de nieuwe vormgeving van de ziektekostendekking buiten Europa. Vanaf 1 januari 2017 gaat namelijk de dekking over de ziektekosten buiten Europa uit het basispakket. Afgelopen vrijdag is dit wetsvoorstel van minister Schippers goedgekeurd door de ministerraad.

Op het moment krijgen reizigers buiten Europa werelddekking tot het maximale tarief wat in Nederland geldig is. Als de kosten hoger liggen dan in Nederland moet de klant dit zelf betalen, in veel landen buiten Europa liggen de ziektekosten hoger. Wel kunnen klanten een aanvullende verzekering afsluiten voor complete dekking. De Nederlandse zorg- en reisverzekeraars hebben nu de taak om vanaf 2017 de ziektekostendekking buiten Europa anders vorm te geven.

Dit akkoord is goedgekeurd omdat het kabinet van mening is dat de zorgkosten buiten Europa niet collectief betaald moeten worden. Op jaarbasis wordt hier ongeveer €60 miljoen mee bespaard.

Lees meer over verzekeringen in TravelPro nummer 44, die woensdag 28 oktober verschijnt!

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

banner app test

Volgende bericht

LEES! TravelPro webmagazine #15

Auteur

Luuk Beekman

Luuk Beekman