Nieuws

NMA invallen bij meerdere touroperators

De Nederlandse Mededingingsautoriteit doet sinds vanochtend onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van onder andere TUI Nederland, Thomas Cook en Oad Reizen bij verboden prijsafspraken binnen de reisbranche. TUI Nederland liet vanochtend al via een persbericht weten dat het alle medewerking verleent aan het onderzoek en ziet de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bevestigt dat zij deze week onaangekondigde bedrijfsbezoeken heeft uitgevoerd bij ondernemingen die actief zijn in de reisbranche. ‘Het economisch belang van de sector is groot gezien de totale omzet van ruim € 10 miljard, behaald door verkoop van reizen aan consumenten en het bedrijfsleven’, zo laat de NMA weten.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Stelling van de week #41

Volgende bericht

NMa ook op 'visite' bij de ANVR

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."