CoronavirusNieuws

Noorwegen legt striktere toegangsregels op

Door de uitbraak van een besmettelijkere variant van het coronavirus, heeft de Noorse regering beslist de grenzen te sluiten om de verspreiding van dit virus tegen te gaan”, dat meldt Visit Norway op haar website.

“De nieuwe en striktere toegangsregels gaan in om middernacht op vrijdag 29 januari 2021. Vanaf dan mogen enkel Noorse burgers en buitenlanders die in Noorwegen verblijven nog het land binnen. Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld voor journalisten, zeevaarders en buitenlanders die werkzaam zijn in commercieel en personentransport.”

Het is ook belangrijk te weten dat de nieuwe toegangsregels bovenop de bestaande grenscontroles komen. “Iedereen die uit een ’rood land’ komt moet bij aankomst in Noorwegen een negatief SARS-CoV-2-testcertificaat kunnen voorleggen. De test moet binnen de 24 uur voor vertrek afgenomen zijn. Als je deze documenten niet kunt voorleggen, kan men je de toegang tot het land ontzeggen”, aldus Visit Norway.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Lees TravelPro 4 van 29 januari 2021

Volgende bericht

Norwegian Cruise Line lanceert nieuw platform voor reisagenten

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.