Nieuws

O’Leary (Ryanair): “Chaos duurt nog jaren, duurdere vliegtickets dé oplossing, dure treinkaartjes absurd”

Deel dit artikel

Michael O’Leary (CEO Ryanair) verwacht dat de problemen nog jaren zullen duren voor de reisindustrie. In de Financial Times zegt O’Leary dat het pas normaal gaat worden wanneer luchtvaartmaatschappijen zich kunnen losmaken van de Russische olie en dat zou minstens vijf jaar duren.

De totale chaos zal volgens hem nog jaren voortduren. Daarnaast stelt hij dat vliegticketprijzen de komende jaren fors gaan stijgen. Ook vindt de baas van lowcost airline Ryanair het absurd de treinreis van Stansted naar het centrum van Londen duurder is dan het vliegticket.

De zakenman ziet de oplossing voor de huidige problemen in de reisbranche in het verhogen van de prijs van vliegtickets. O’Leary verwacht dat door een combinatie van hoge olieprijzen en milieubelastingen het gemiddelde Ryanair-tarief op middellange termijn met een paar tientjes gaat stijgen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Wat zijn de winterplannen van Travel Impressions?

Volgende bericht

"Dan word je een reclameblaadje, dat moet je niet willen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.