Nieuws

Oostdam (ANVR): ‘Frustrerend deze tweede NMa-golf’

De ANVR heeft vanochtend al diverse verontruste telefoontjes ontvangen van reisbureaus naar aanleiding van de eerste berichtgevingen over de NMa-invallen bij de ITAC, Corendon en D-reizen. ‘Natuurlijk wil iedereen weten wat er aan de hand is, maar wij weten het zelf ook niet. Wij zijn niet geïnformeerd door de NMa en werden vanochtend ook ineens geconfronteerd met het nieuws van de invallen. Het was voor ons een volstrekte verrassing. Voor zover nu bij ons bekend gaat het inderdaad om invallen bij de ITAC, D-reizen en Corendon. Het lijkt wel of de NMa met een soort van tweede golf bezig is. Heel frustrerend allemaal. We hebben als ANVR de fysieke inval van vorige week weliswaar achter de rug, maar weten precies hoe de mensen waar vandaag een inval is gebeurd, zich moeten voelen. Al met al zorgt het wederom voor een hoop onrust en dat is niet goed’, aldus Oostdam, die er overigens van overtuigd is dat de reisbureaus, net als de reisorganisaties vorige week, hun absolute medewerking zullen verlenen aan de NMa.

‘Ziek’ van houding Consumentenbond
Oostdam is overigens nog steeds niet te spreken over de reactie die de Consumentenbond vorige week openlijk op het nieuws over de invallenbij de touroperators gaf. Hierin stelde de bond dat ‘wanneer uit onderzoek blijkt dat vakantiegangers teveel voor hun vakantie hebben betaald, dit verrekend diende te worden. ‘Superfrustrerend dat hele gedoe van de Consumentenbond’, stelt Oostdam. ‘Ik ben er écht ziek van! En ook onbegrijpelijk dat zij zulke vooringenomen reacties de ether inslingeren. Wij overleggen alles met de bond en dat maakt het dat hun reactie op alle gebeurtenissen voelt als een dolksteek in de rug. Zij stellen in feite: ‘’waar rook is, is vuur’’. Dat kan natuurlijk niet. Hierover is van onze kant het laatste woord nog niet gezegd. Ik wil daar absoluut genoegdoening voor hebben. Ik had het veel netter gevonden als men vanuit de bond had gezegd dat we met z’n allen eerst maar eens de resultaten van de onderzoeken moeten afwachten. Ook deze reactie zorgt in de branche en bij consumenten voor een hoop onrust en frustratie’. Overigens wil Oostdam zelf, zo lang het NMa-onderzoek nog loopt, geen verdere uitspraken doen over de eventuele resultaten. ‘Daar doen wij geen inhoudelijke mededelingen over. Overigens verwacht ik dat het nog wel een jaar zou kunnen duren voor die resultaten echt bekend worden gemaakt’, aldus Oostdam. Ook de NMa wil, zolang de onderzoeken nog lopen, niet verder inhoudelijk op de zaak ingaan.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Joost van der Panne
    1 februari 2011 at 16:32

    ‘Waar rook is, is vuur’? Hoe zat het ook alweer met die zogenaamde zwarte lijst van vorige week? Kom op Oostdam, beetje krokodillentranen dit hé?

Vorige bericht

ITAC: ‘Geen flauw benul waar NMa naar zoekt’

Volgende bericht

Ergernis airlines en airports om CO2-heffing EU

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.