Nieuws

Openbaar vervoer België last van stakingen

Deel dit artikel

Stakingsacties leiden in België tot uitval van het openbaar vervoer onder meer Brussel. De acties zijn gericht tegen plannen van de regering van premier Charles Michel om pensioenen te hervormen voor mensen met zware beroepen. Luchthavens verwachten naar verluidt geen problemen.

Belgische media laten weten dat vooral het treinverkeer in Wallonië te maken heeft met de gevolgen van de staking, volgens onze zuiderburen hebben de acties minder invloed op het openbaar vervoer in Vlaanderen. Alhoewel de hinder het zwaarst is tussen Antwerpen en Brussel, naar verluidt rijdt minder dat de helft van de treinen.

De socialistische vakbond van overheidspersoneel ACOD heeft in verschillende sectoren het werk neergelegd. Luchthavens verwachten naar verluidt geen problemen.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Livestream - Doop 'Limburgs' toestel Corendon en toespraken

Volgende bericht

Van der Heijden: "Gezonde bedrijven willen groeien"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."