Nieuws

Prentenboeken en knuffels voor de jongste TUI-reizigers

Deel dit artikel

Voor de allerkleinsten die deze kerstvakantie met TUI vanaf Schiphol op vakantie gaan, liggen er leuke kerstcadeautjes klaar. De reisorganisatie deelt de komende twee weken mini-edities uit van het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, samen met de bijbehorende knuffel. De actie is een voorloper op de Nationale Voorleesdagen van CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) die 26 januari a.s. van start gaan. TUI is partner van CPNB en zet zich met de gezamenlijke campagne ‘Je vakantie begint met boeken’ al verschillende jaren in voor de leesbevordering in Nederland. En met deze actie in de kerstvakantie begint nu ook voor de kids de vakantie met boeken.

Voorlezen én voorpret
Vandaag bij de start van de actie deelt de TUI crew op Schiphol de eerste boeken en knuffels uit. De actie loopt tot en met 9 januari of zolang de voorraad strekt. In aansluiting daarop ontvangen klanten die in de maand januari een familievakantie boeken, een aantal tips voor leuke voorleesboeken over reizen en vakantie. De campagne wordt afgesloten tijdens de Nationale Voorleesdagen op 29 en 30 januari. In de TUI Experience Store in Utrecht lezen TUI fly stewards, stewardessen en piloten dan voor uit de mooiste reisvoorleesboeken. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Met de actie brengen TUI en CPNB voorlezen en voorpret op de vakantie samen. En is het hopelijk voor veel (groot)ouders een stimulans is om hun (klein)kinderen, ook op vakantie, vaker en langer voor te lezen.

Nationale Voorleesdagen
De leesopvoeding verliest aan intensiteit, waardoor leesvaardigheid en leerprestaties dalen. In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen laaggeletterd. Dat is ongeveer 1 op de 9 mensen. Met de Nationale Voorleesdagen, die sinds 2003 worden georganiseerd, wil CPNB (groot)ouders inspireren om langer en vaker voor te lezen en te helpen om van het (voor)lezen een dagelijkse routine te maken. Dit ter bevordering van de leesvaardigheid: een kwartier voorlezen per dag vergroot namelijk de woordenschat van een kind met 1.000 woorden per jaar.


Deel dit artikel
Vorige bericht

CAO reisbranche met zes maanden verlengd

Volgende bericht

Verbond van Verzekeraars over reisadvies.nu: "Verzekeraars houden alleen rekening met officiële reisadviezen van de overheid"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.