Cruise ClassNieuws

Prinses Máxima doopt MS Nieuw Amsterdam

Een bijzondere plek en een bijzondere vrouw voor de doop van het nieuwste schip van de Holland America Line, de ms Nieuw Amsterdam. Op zondag 4 juli wordt in Venetië dit tweede schip in de Signature-klasse door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima gedoopt.

“De Koninklijke familie zet hiermee de lange en trotse traditie van het dopen van schepen van de Holland America Line voort,’’ zegt Stein Kruse, president and chief executive officer van Holland America Line. “Die traditie begon meer dan 80 jaar geleden. Wij zijn enorm vereerd dat prinses Máxima de Nieuw Amsterdam wil dopen. De ceremonie met prinses Máxima als doopvrouwe van de Nieuw Amsterdam markeert
een bijzonder moment in onze 137-jarige geschiedenis. De Nieuw Amsterdam is, samen haar zusterschip Eurodam, het grootste passagiersschip in de Nederlandse vloot.’’

De Nieuw Amsterdam is het elfde schip van de Holland America Line dat wordt gedoopt door een lid van de Nederlandse Koninklijke familie. Prins Hendrik was in 1929 de eerste met de doop van de ss Statendam III. Daarna volgden nog Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana, prinses Margriet en Koningin Beatrix die deze eervolle taak vervulden.

De doopplechtigheid in Venetië zal worden omlijst met spectaculaire festiviteiten. Honderden genodigden zullen de zegening van de Nieuw Amsterdam en de traditionele doop door het breken van een fles champagne op de boeg van het schip bijwonen in Venetië. De Nieuw Amsterdam maakt aansluitend aan haar doop een serie cruises door het Middellandse Zeegebied. Eind oktober maakt het schip vanuit Lissabon haar eerste trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale.

© 2010 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Sky Health Club: medische groepsreizen ‘nieuwe stijl’

Volgende bericht

26 april - Fred en Ria gaan met het vliegtuig

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.