CoronavirusNieuws

Pullmantur Cruises vraagt faillissement aan

Het Spaanse Pullmantur Cruises heeft het faillissement aangevraagd, de rederij heeft drie schepen in de vloot. Pullmantur lijkt ten prooi te zijn gevallen aan de gevolgen van de coronapandamie.

“Ondanks de grote vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt om in 2019 een ommekeer te bereiken en de enorme betrokkenheid en de beste inspanningen van zijn toegewijde werknemers, zijn de tegenwinden die door de pandemie zijn veroorzaakt te sterk voor Pullmantur om zonder reorganisatie te overwinnen,” zeg de raad van bestuur van de Pullmantur in een verklaring. Pullmantur is voor 51% procent in handen van Cruise Investment Holding en 49% van de Royal Caribbean Group. Er wordt gehoopt op een reorganisatie.

Volgens de berichten ontvangen klanten voor hun geannuleerde  cruise een voucher voor een nieuwe cruise bij een van de rederijen die vallen onder de Royal Caribbean Group. Pullmantur exploiteerde drie schepen – Horizon, Monarch en Sovereign. De laatste twee hebben beide een capaciteit van 2.852. De Horizon is kleiner; een capaciteit van 1.875. Vorig jaar vervoerde de cruisemaatschappij iets meer dan 400.000 passagiers, waarvan 40% Spanjaarden.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Foutje bedankt: geen verandering inreisverbod VS

Volgende bericht

Qatar Airways lanceert nieuw B2B-platform

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."