CoronavirusNieuws

Qatar heropent grenzen voor internationale reizigers

Deel dit artikel

Qatar heeft haar grenzen heropend voor internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19, met vaccins die zijn goedgekeurd voor gebruik door het ministerie van volksgezondheid in Qatar. Qatar heeft van de Nederlandse overheid een ‘geel’ reisadvies gekregen. 

Een nieuwe, gestroomlijnde reeks maatregelen om het reizen naar Qatar zo gemakkelijk mogelijk te maken, met behoud van de nodige voorzorgsmaatregelen om te blijven beschermen tegen de verspreiding van Covid-19, is geïmplementeerd en is onmiddellijk van kracht. Door de nieuwe maatregelen kunnen mensen die volledig zijn gevaccineerd Qatar bezoeken zonder dat ze in quarantaine hoeven.  Alle bezoekers – gevaccineerd of niet-gevaccineerd – moeten tot 72 uur voor vertrek een PCR-test ondergaan. Kinderen tussen 4 en 11 jaar moeten 7 dagen in hotelquarantaine met een ouder. Kinderen vanaf 12 jaar moeten volledig gevaccineerd zijn.

Om Qatar te kunnen bezoeken, moeten internationale bezoekers zich registreren en de vereiste documentatie uploaden via de ‘Ehteraz’-website (www.ehteraz.regering.qa), zoals een vaccinatiecertificaat, een geldige PCR-test tot 72 uur voorafgaand aan de reis en persoonlijke gegevens. De CoronaCheck app/ digitale coronabewijs (DCC) werkt niet voor Qatar, dit is alleen geldig binnen de EU. Reizigers moeten de autorisatie aanvragen via de ‘Ehteraz’-website (gratis), ten minste 12 uur voor hun geplande vertrek naar Qatar. Alle inkomende reizigers wordt geadviseerd om hun aanvraag in te dienen zodra ze al hun vereiste documentatie hebben, om ervoor te zorgen dat ze volgens plan aan boord kunnen gaan. Luchtvaartmaatschappijen wordt geadviseerd om vanaf de bovengenoemde ingangsdatum alleen passagiers aan boord te laten gaan die een geldige reistoestemming voor Qatar hebben.

 

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 25 augustus 2021 at 11:30

    Tsja, mooi dat het land weer wat open gaat. Ik ben benieuwd wat de voorwaarden voor supporters straks zijn tijdens het WK voetbal dat er in 2022 gespeeld wordt.

Vorige bericht

Canada versoepelt grensbeleid; gevaccineerde Amerikanen als eerste welkom

Volgende bericht

Inventaris afkomstig uit het faillissement van D-reizen wordt geveild

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."