CoronavirusNieuws

Quarantaineplicht voor reizigers uit gebied met zeer hoog risico

Vanaf 1 juni 2021 is thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht als reizigers na een verblijf in bepaalde landen (terug) naar Nederland reizen. “Deze verplichting geldt ook als je gevaccineerd bent”, meldt Rijksoverheid.

Landen of gebieden met een oranje kleurcode zijn hoogrisico of zeer hoogrisico landen of gebieden. De zeer hoogrisicolanden landen of gebieden worden apart vermeld op de website van Rijksoverheid. Voor zeer hoogrisicolanden geldt dat u naast een verplichte negatieve PCR test ook verplicht bent om een quarantaineverklaring in te vullen en mee te nemen en in thuisquarantaine te gaan. Landen die op dit moment zijn aangemerkt als zeer hoogrisicolanden zijn: Argentinië, Bahrein, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Kaapverdië, Litouwen, Maldiven, India, Panama, Paraguay, Peru, Seychellen, Suriname, Uruguay, Venezuela, Zuid-Afrika en Zweden.

Boete
Bij een reis naar Nederland moeten reizigers een ingevulde quarantaineverklaring en een negatieve testuitslag meenemen. Rijkoverheid: “U kunt een boete krijgen als u geen quarantaineverklaring heeft of zich niet houdt aan de quarantaineverplichting. Als u uit een land met een oranje kleurcode komt, is een negatieve PCR-test altijd verplicht. Ook als dat geen zeer hoogrisicoland of -gebied is. Ook wordt u dringend verzocht om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 kunt u een testafspraak maken. Is die test negatief dan stopt de thuisquarantaine.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ANVR/Gfk: boekingen nemen iets toe

Volgende bericht

Vliegverbod tussen Suriname en Nederland opgeheven

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.