Nieuws

Record van 52 miljoen passagiers via Schiphol

In 2013 verwelkomde Amsterdam Airport Schiphol ruim 52,5 miljoen reizigers, een groei van 3 procent  ten opzichte van 2012, dat maakte Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group, vandaag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ook de afdeling vracht liet vanaf augustus een groei zien en  kwam uit op een groei van 3,5 procent.
Nijhuis: “Het is positief dat er in 2013 een stijging van zowel het aantal reizigers als van vracht heeft plaatsgevonden. Ondanks de positieve cijfers blijft het belangrijk om de internationale concurrentiepositie van de Mainport Schiphol te borgen.  De komende drie jaar investeren we daarom 1,5 miljard euro om Europe’s Preferred Airport te blijven.”

Met deze groeicijfers investeert de luchthaven flink om de reizigers meer comfort te bieden en het (boarding) proces  voor de luchtvaartmaatschappijen en reiziger efficiënter te maken. In 2013 is de verbouwing gestart voor de overgang van decentrale naar centrale security in de gehele terminal. Ook wordt het aantal securitylanes bij vertrekhal 1 (doorgang Schengenvluchten) verdubbeld en klantvriendelijker gemaakt. Deze werkzaamheden zijn op zondagavond 5 januari gestart. Door o.a. de benodigde aanpassingen voor het realiseren van centrale security in de terminal worden Lounge 1 en 2 ook vernieuwd.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Face2Face Travel introduceert ‘Stichting Garantie Derden’

Volgende bericht

Expedia TAAP organiseert ‘walk-in’ breakfast tijdens Vakdag

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."