Nieuws

Recordaantal Nederlanders op vakantie in Oostenrijk

De overnachtingsstatistiek uit Nederland over het kalenderjaar 2018 vertoont niet alleen twee records voor Oostenrijk, maar betekent tevens twee mijlpalen die zijn bereikt. Het totale aantal overnachtingen vanuit Nederland steeg afgelopen jaar met 2,7% naar 10 miljoen. Dit aantal bleek een nieuw record te zijn sinds 37 jaar. Het totale aantal aankomsten van Nederlanders in Oostenrijk bereikte door middel van een plus van 3,4% een all-time high record van maar liefst 2 miljoen aankomsten.

Nog nooit hebben zoveel Nederlanders Oostenrijk in de zomer bezocht als in 2018. Het aantal aankomsten steeg met 0,7% naar 866.455. De overnachtingen waren in vergelijking tot de voorgaande zomer weliswaar licht in de min (-1,1%) maar komen met 3.849.915 desondanks op de 3e plaats voor wat betreft het hoogste aantal overnachtingen in de zomer sinds de laatste 26 jaar. De gemiddelde verblijfsduur daalde marginaal; van 4,5 naar 4,4 dagen.

Terugblik winter 2017/2018 & vooruitblik winter 2018/2019
“Afgelopen winter noteerden wij 2 records: 1) voor de eerste keer in de geschiedenis meer dan 6 miljoen overnachtingen van Nederlanders en 2) voor de eerste keer ruim 1,1 miljoen aankomsten. (Plus 5,6 respectievelijk 6,6%). De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 5,4 dagen hetgeen 0,1% minder was dan in het voorgaande winterseizoen. Ondanks deze aantallen, belooft ook het lopende winterseizoen 2018/ 2019 veel goeds. De enorme sneeuwdump, de perfect geprepareerde pistes en de gunstig vallende feestdagen waren duidelijk terug te zien in de cijfers van de afgelopen wintermaanden. Zo zagen wij alleen al in de maand december een plus van 7,7% bij de aankomsten en 14,7% bij de overnachtingen. Een voorbode voor wellicht nieuwe records vanuit Nederland?”, zegt Thiebout van den Bergh (Oostenrijks Verkeersbureau).

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Erik
    1 februari 2019 at 13:50

    Hoe zijn deze cijfers totstand gekomen? Oostenrijk wordt veel via AirBnB en Booking.com geboekt. Zijn al deze overnachtingen in die statistieken meegenomen? Over welke ”aankomsten” gaat het? Meeste Nederlanders reizen met eigen auto naar Oostenrijk.

Vorige bericht

easyJet en vakbond VNC sluiten cao

Volgende bericht

Thomas Cook maakt studiereizen bekend

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."